Een maand wifi tracken in een Amsterdams hotel

 

Voor het gemak neem ik even aan dat je wel eens in een hotel bent geweest. Het is zeldzaam om daar goed wifi aan te treffen. Mijn ervaring is in ieder geval dat áls het er (gratis) is, het meestal voor geen meter werkt. Niet raar dat het daarom ook de meest gehoorde klacht is op reiswebsites als Zoover en Booking.

Dit probleem had het Rembrandt Square Hotel ook en dat zat ze dwars. Een jaar geleden schaften ze een nieuw wifi-pakket aan, maar dat werkte niet naar behoren. Daarom klopten ze bij ons aan.

We zijn nu een maand verder sinds de installatie bij het Rembrandt Square Hotel en we zien direct een resultaat waar we ontzettend trots op zijn.

 
Hotel 1.png
 

Wat Rembrandt nu weer over haar gasten

In de eerste maand waren er 940 mensen die ingelogd hebben op het netwerk, dat is gemiddeld zo’n 40 nieuwe gebruikers per dag! Daarvan was 96% via een mobiele telefoon verbonden, wat in een hotel vrij logisch is.

Die informatie over haar gasten heeft het hotel door de software van SpotOn WiFI, een partner van ons. Een van de leuke stukken informatie die daaruit voorkomt is dat je kan zien wat de herkomst is van de gasten in een maand:

 
hotel 2.png
 

Zoals je kunt zien komen de gasten van het Rembrandt Square Hotel van over de hele wereld naar Amsterdam. Wat ook geweldig is om te zien is de demografie van de bezoekers:

 
hotel 3.png
 

Relatief jonge bezoekers dus, die erg tevreden zijn met het hotel. Gasten die op het wifi inloggen krijgen bij het uitchecken automatisch een mailtje met de vraag of alles naar wens was. Zo weet het hotel of alles in orde is geweest.

Rembrandt Square Hotel is ontzettend tevreden met het resultaat: de gasten zijn zeer positief over het wifi en het hotel is blij met de informatie die het levert.

Spoton Samenwerking

Sinds de samenwerking met SpotOn vervangt Slimmer Wifi steeds vaker gastennetwerken bij horecagelegenheden. Wat ons anders maakt is dat we bij elke klant specifiek kijken naar de situatie en op basis daarvan een maatoplossing leveren, met de garantie dat het draadloze internet daarna (meetbaar) goed is.

Dus mocht je een keer in Amsterdam moeten overnachten, dan kennen wij nog wel een adresje met goed wifi :). 

 
 
hotel 4.jpeg
Wouter Zijlstra