Wij gaan alvast bomen planten

Vrijdag kwam in het nieuws dat de beste manier om klimaatverandering tegen te gaan is om wereldwijd minstens een biljoen bomen te planten. Het blad Science gaf aan dat er een hoop verschillende manieren zijn om onze Co2 uitstoot te verminderen, maar dat bomen simpelweg het meest efficiënt en haalbaar zijn.

 
Deze man plant voor ons bomen, zodat wij dat niet hoeven te doen. Chill.

Deze man plant voor ons bomen, zodat wij dat niet hoeven te doen. Chill.

 

Wij gaan het gewoon doen

Er is super veel discussie over de klimaatcrisis. Wij kiezen er voor om hier niet aan mee te discussiëren. Want; we hebben namelijk geen verstand van het milieu. Wat we wel weten is dat er twee opties zijn voor ons als bedrijf:

  1. Doen alsof er niks aan de hand is en je niet verantwoordelijk voelen

  2. Iets doen wat bijdraagt aan een oplossing

Daarom beginnen we vanaf deze maand met het planten van 100 bomen per maand en we zullen voor elke wifi zender waar we een klant blij mee maken zorgen dat er een extra boompje per maand bij wordt gepland.

De kans bestaat dat we over 10 jaar zeggen: goh wat moeten we nou met al die bomen die we hebben gepland. In het beste geval hebben we een mooie bijdrage geleverd, in het slechtste geval een hoop brandhout.

En nu? Leuk voor nerds

Binnenkort gaan we onze API koppelen aan Reforestation as a Service; elk apparaat wat we installeren plant dan automatisch een boom. Dit gaan we via DigitalHumani inbouwen.

Doe je met ons mee?

Normaal gesproken zouden we hier een marketing verhaal neerzetten zodat je wifi bij ons koopt en daardoor ook bomen gaat planten. Maar eigenlijk hebben we liever dat dit artikel zo veel mogelijk impact heeft en dat jullie als bedrijf ook bomen gaan planten.

Want reken eens uit: stel dat alle 66.579.500 bedrijven van Nederland een minimum van 100 bomen per maand ging planten dan beuken we 79.895.400.000‬ bomen per jaar de grond in. We hoeven in Nederland echt niet de héle wereld te redden - maar zo komen we al een heel eind.

Link om mee te doen. (Laat het ons vooral weten <3)

 
Capture.PNG
 

Wouter Zijlstra