Wij gaan alvast bomen planten

Wat is de beste manier om klimaatverandering tegen te gaan? Wereldwijd minstens een biljoen bomen planten. Dat kwam vrijdag in het nieuws. Het blad Science geeft aan dat er een hoop verschillende manieren zijn om onze Co2-uitstoot te verminderen. En wat blijkt? Het planten van bomen is simpelweg de meest efficiënte en haalbare oplossing. Voor ons, voor jou, voor iedereen.

 
Deze man plant voor ons bomen, zodat wij dat niet hoeven te doen. Chill.

Deze man plant voor ons bomen, zodat wij dat niet hoeven te doen. Chill.

 

Wij gaan het gewoon doen

Er is super veel discussie over de klimaatcrisis. Wij kiezen ervoor om hier niet aan mee te doen. Want we hebben namelijk geen verstand van het milieu. Wat we wel weten is dat er twee opties zijn voor ons als bedrijf:

  1. Doen alsof er niks aan de hand is en ons niet verantwoordelijk voelen

  2. Iets doen wat bijdraagt aan een oplossing

2, natuurlijk. We gaan onze kop niet in het zand steken. Daarom planten we vanaf deze maand 100 bomen per maand. En voor elke wifizender waar we een klant blij mee maken, planten we er een extra boompje bij.

En nu? Leuk voor nerds

Binnenkort gaan we onze API koppelen aan Reforestation as a Service. Elk apparaat dat we installeren plant dan automatisch een boom. Dit gaan we via DigitalHumani inbouwen.

De kans bestaat dat we over 10 jaar zeggen: “Goh, wat moeten we nou met al die bomen die we hebben geplant.” In het beste geval hebben we een mooie bijdrage geleverd aan het milieu, in het slechtste geval een hoop brandhout.

Doe je met ons mee?

Normaal gesproken zouden we hier een marketingverhaal neerzetten. Zodat je wifi bij ons koopt en daardoor automatisch bomen plant.

Maar eigenlijk hebben we liever dat dit artikel impact heeft op jullie als bedrijf. Zodat jullie ook bomen gaan planten.

Want reken eens uit: stel dat alle 66.579.500 bedrijven van Nederland minstens 100 bomen per maand gaan planten. Dan beuken we gezamenlijk 79.895.400.000‬ bomen per jaar de grond in. We hoeven in Nederland echt niet de héle wereld te redden - maar zo komen we al een heel eind.

Dus… Doe je mee? Link om mee te doen. (Laat het ons vooral weten <3)

 
Capture.PNG
 

Wouter Zijlstra