Naar overzichtLaatst bijgewerkt op 28 feb 2022

Stabiel en veilig internet voor een gerenommeerd Noord Nederlands advocatenkantoor

De wachtkamer van het kantoor

Meerdere vestigingen, persoonlijke login op de wifi, én een back-up verbinding in een prachtig nieuw kantoor. Stabiel en veilig internet: wij mochten het voor regelen voor Een gerenommeerd Noord Nederlands advocatenkantoor.

Dit is het gerenommeerde Noord Nederlands advocatenkantoor

Het van origine Groningse advocatenkantoor heeft ondertussen vestigingen door heel Noord-Nederland. Het al maar groeiende team brengt een vooruitstrevende en onderscheidende visie in de advocatuur sector: door écht maatschappelijk betrokken te zijn en procesgericht te denken bieden ze bedrijven, overheden en instellingen hoogwaardige juridische oplossingen.

Hoogwaardige juridische oplossingen vragen om hoogwaardige internetoplossingen. In 2019 stond er een grote verhuizing op de planning, en wij mochten ervoor zorgen dat het internet een dikke upgrade zou krijgen. De ultieme internet wens? Het internet probleemloos ‘verhuizen’ naar het nieuwe pand, zodat 50+ advocaten direct na de verhuizing ongestoord online verder kunnen werken.

Wens: de internet verhuizing naar het nieuwe pand uit handen geven, zodat 50+ advocaten na de verhuizing direct en ongestoord online kunnen werken.

Recht op stabiel en veilig bedrijfsinternet

Veel advocaten betekent een hoop (vaste) werkplekken met bijbehorende bedrade devices, zoals computers en telefoons. En bij een kantoor met vaste werkplekken ligt de focus niet volledig op draadloos internet (wifi). Advocaten moeten te allen tijde stabiel internet hebben vanaf hun werkplek en veilig in kunnen loggen op een beveiligd netwerk. Je wilt dan vooral een stabiel netwerk dat op de juiste manier door het pand is verspreid en verdeeld. En een bekabeld netwerk is eenmaal altijd stabieler dan draadloos.

Een combinatie van bekabeld en wifi zorgt ervoor dat iedereen in het pand altijd stabiel internet heeft.

Maar ook de gangen, vergader- en openbare ruimtes moesten worden voorzien van internet. Hiervoor legden we een draadloos netwerk en gastnetwerk aan, zodat alle 50+ advocaten en gasten te allen tijde gebruik maken van een stabiele en betrouwbare verbinding, overal in het pand.

Greatwaves x Advocatuur

Niemand houdt van verhuisstress! Met onze verhuisservice zorgen we voor een tijdige voorbereiding. Een paar maanden voor de verhuizing namen we het migratietraject van de internetlijnen op ons, zorgden we voor een passend internetabonnement op de nieuwe locatie en we regelden alle communicatie met de internetleverancier. Binnen 2,5 dag installeerden we apparatuur en hardware, voerden we pre-tests uit en werd de definitieve internetoplossing opgeleverd.

We zorgden voor een naadloze aansluiting van het netwerk op het telefoniesysteem en een betrouwbare koppeling met het datacentrum. Met als kers op de taart een persoonlijke login voor veiligheid en een back-up verbinding voor continuïteit. Om deze klant nog meer (sorry voor het kleffe woord) te ontzorgen, namen we ook het contractbeheer over. Resultaat: nog voordat een advocaat voet zette in het nieuwe pand, werkte het netwerk zorgeloos als een tierelier!

Recht zo die gaat

Deze klant is nog lang niet uitgegroeid. Ook de locaties Drachten en Emmen werden voorzien van goed internet. Door onze eigen hardware en software te installeren op alle locaties, zorgen we ervoor dat alle drie de netwerken communiceren met hun overkoepelende cloud-omgeving. Zo heeft deze klant straks drie autonome werkomgevingen die samen kunnen werken in de cloud. Awesome! En vragen over een technische oplossingsrichting of connectiviteit eisen? Dan worden wij aan de mouw getrokken.

De naam van deze eindklant is geanonimiseerd om misbruik door middel van social engineering tegen te gaan. Het team van Greatwaves is getrained om nooit informatie af te geven aan derden zonder toestemming van de ge-authoriseerde contactpersonen van de eindklant.

Naar overzicht

Lees verder...

TechniekKlantcases
Afbeelding bij artikel Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Justin Matulessy6 apr 2023

Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Hoe verlopen de ontwikkelingen binnen de industriële sector (Industry 4.0)? En waarom is een krachtig netwerk belangrijk? Lees het hier! Lees meer

Klantcases
Afbeelding bij artikel Klantcase over de supervette Starlink voor Workdistrict

Katja Poltavets10 aug 2022

Klantcase over de supervette Starlink voor Workdistrict

Wat doe je als je over twee weken in je pand kunt, maar je nog 18 weken moet wachten tot je glasvezel is aangelegd? Dan zetten wij een Starlink op je dak :) Lees meer

Tips
Afbeelding bij artikel 3 warehousing webinars over magazijn wifi

Katja Poltavets28 jun 2022

3 warehousing webinars over magazijn wifi

Wil je het maximale uit je internetoplossing halen voor jouw magazijn? Check onze 3 webinars voor alle uitdagingen en oplossingen voor wifi voor warehousing. Lees meer

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69