Naar overzichtLaatst bijgewerkt op 1 mrt. 2022

IW Nederland: wifi die staat als een school

Klantcase IW Nederland

De nieuwe generatie technische talenten komt van MBO opleider IW. Wij regelden een veilige netwerkoplossing voor een toekomst- en online proof onderwijsomgeving.

Dit is IW

IW (InstallatieWerk) is een regionale MBO opleider voor technische talenten. Denk aan de nieuwe generatie installateurs van CV/Warmtepomp & Electrotechniek. Zo’n 2500 monteurs in opleiding en zo’n 2000 cursisten (voor cursorisch onderwijs) zijn verspreid over 42 campus & praktijklocaties door heel Nederland. Dan mag een geweldige netwerkoplossing niet achterblijven!

Om in de toekomst meer én beter online les te kunnen geven, maken alle vestigingen gebruik van een online leeromgeving.

Eén van de belangrijkste onderwijs-tools die IW inzet is de Praktijkmonitor: een online omgeving voor lesmateriaal & instructies. Om in de toekomst meer én beter online les te kunnen geven, maken alle vestigingen gebruik van deze applicatie. Haperende, langzame of niet werkende verbindingen zorgen voor problemen: klagende studenten, docenten die niet kunnen lesgeven en zelfs ontevreden ouders. Die dingen zijn in het onderwijs niet welkom, dus de noodzaak van geweldig wifi werd steeds groter.

Online speerpunten

IW heeft als doel om de kwaliteit van (online) opleiding en begeleiding constant te kunnen verbeteren, maar de frustratie van het oude netwerk was ondertussen hoog opgelopen. Daarom was er behoefte aan een onderzoek dat uit zou wijzen welke verbeteringen er mogelijk waren aan de huidige internet-oplossing.

Fun fact

Een van de verhalen die ons zal bijblijven is dat we één van de vestigingen belden om te vertellen dat we aan de slag mochten. De reactie was: “GEWELDIG. Ik hang direct de slingers op”. De begeleider had de reacties al gehoord van de andere vestigingen die al overgezet waren. Dat maakt ons werk echt tof. Mensen blij kunnen maken en een relatie opbouwen waar we jarenlang mee vooruit kunnen!

Greatwaves x IW

Met een site survey werden brachten we alle 42 vestigingen in kaart. Elke locatie werd geïnspecteerd om zo alle informatie te verzamelen die nodig was om IW te voorzien van een waterdichte oplossing. Dit was een intensief proces met (voor ons) een flinke reis van in totaal 6000 kilometer!

De eerste maanden hebben we €890,- per maand aan contractoptimalisatie kunnen realiseren zonder in te leveren op kwaliteit & continuïteit.

Met alle verzamelde gegevens konden we bepalen welke vestigingen de meeste probleempunten hadden. De locaties die op netwerk-gebied niet goed genoeg waren voor de ambities en toekomstplannen van IW, werden aangepakt. IW regio Brabant en Zeeland koos ervoor om te investeren in een langetermijnoplossing door 8 van haar vestigingen aan te laten pakken door Greatwaves. Hier bouwden we het netwerk vanaf de basis opnieuw op, zodat we geweldig wifi konden garanderen.

Van speerpunten naar spaarpunten

Voor alle IW-locaties van Brabant en Zeeland hebben we het contractbeheer overgenomen en houden we bij of de internet verbindingen aansluiten bij wat er nodig is per locatie. De eerste maanden hebben we daardoor €890,- per maand aan contractoptimalisatie kunnen realiseren zonder op kwaliteit & continuïteit in te leveren.

Inmiddels is op 6 campus & praktijklocaties het wifi netwerk vervangen. Zo zijn er dagelijks ongeveer 600 studenten online en zorgt Greatwaves ervoor dat die verbinding perfect blijft. Mocht er een storing zijn, dan nemen we direct contact op, want “Bel maar als het stuk is” vinden we super ouderwets. Zo kunnen de instructeurs en monteurs in opleiding probleemloos les geven en ontvangen… en houden wij ons bezig met de wifi ;)

Download de referentiecase (.pdf)
Naar overzicht

Lees verder...

Tips
Afbeelding bij artikel Zakelijk glasvezel leveranciers vergelijken in 2022

Wouter Zijlstra22 mrt. 2022

Zakelijk glasvezel leveranciers vergelijken in 2022

We vergeleken de beste zakelijk internetproviders anno 2022: hoe ze van elkaar verschillen en welke leverancier passend is voor welke bedrijfsomvang. Lees meer

Klantcases
Afbeelding bij artikel IW Nederland: wifi die staat als een school

Katja Poltavets1 mrt. 2022

IW Nederland: wifi die staat als een school

De nieuwe generatie technische talenten komt van MBO opleider IW. Wij regelden een veilige netwerkoplossing voor een toekomst- en online proof onderwijsomgeving. Lees meer

Techniek
Afbeelding bij artikel Review WiFi 6E: 6Ghz wifi uitgelegd en getest

Wouter Zijlstra8 feb. 2022

Review WiFi 6E: 6Ghz wifi uitgelegd en getest

Voor het eerst sinds 2009 zet wifi een enorme stap voorwaarts: 9x sneller draadloos internet! Wij kochten de eerste zakelijke wifi 6E zender om deze techniek in de praktijk te testen. Lees meer

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69