Naar overzichtLaatst bijgewerkt op 11 okt 2023

Otrium: online fashion outlet

Otrium online fashion outlet

De online designer fashion-outlet Otrium had binnen één maand een full service internet oplossing nodig voor hun nieuwe pand. Wij gingen de uitdaging aan regelden internet & wifi voor ze.

Dit is Otrium

Otrium kwam in 2015 met een slimme oplossing voor de mode-industrie: designermerken kunnen hun overgebleven voorraden met korting verkopen via Otrium. De applicatie draagt eraan bij dat mode - ook die uit oudere collecties - niet onverkocht blijft, maar gedragen wordt. “We zijn bezig om alle onverkochte kleding te verkopen”. Slimmer voor de garderobe, portemonnee en mode industrie dus!

Nu nog slimme wifi…

Otrium werkt. En hoe! De online fashion-outlet was in 2020 de grote winnaar van de Deloitte Technology Fast 50. Dat kan bijna niet anders met een omzetgroei van maar liefst 11212% (wow!). Met een team van ondertussen ruim 100 mensen wordt er elke dag gewerkt aan de applicatie. Van development en sales tot marketing en logistiek; iedereen is afhankelijk van de wifi.

Al snel groeide het O-team uit haar oude pand, en stond er een verhuizing op de planning. En snel ook. Binnen een maand zou het Amsterdamse hoofdkantoor uitbreiden naar een buurpand waar nog geen internet en wifi aanwezig was. De wens van Otrium was duidelijk: een full service internetoplossing, van glasvezel aanvraag tot wifi verbinding, binnen één maand up and running.

Wens: een full service internetoplossing, van glasvezel aanvraag tot wifi glasvezel verbinding, binnen één maand up and running.

Het lastige aan de wens van Otrium was overduidelijk het tijdsplan. Normaal gesproken duurt het aanvragen van een glasvezel verbinding tot 16 weken. Nu moest de complete internet en wifi oplossing worden opgeleverd binnen 4 weken.

Greatwaves x Otrium

We verkopen liever een ‘nee’ dan een ‘ja’ die we niet kunnen waarmaken. Daarom besloten we eerst een grondig vooronderzoek te doen. We gingen aan tafel DRS Makelaars, specialist voor snelgroeiende bedrijven in regio Groot Amsterdam, en deden op basis van de wensen en eisen van Otrium een uitgebreide analyse: van het inventariseren van de aanwezige bekabeling in het nieuwe pand tot het uitzoeken van levertijden van internet leveranciers. Pas toen we zeker wisten dat we goed internet en wifi konden beloven, hebben we elkaar (digitaal) de hand geschud en gingen we aan de slag.

Resultaat na 4 weken: Otrium heeft een snelle glasvezelverbinding, 100 extra werkplekken en internet & wifi volledig uitbesteed met een onderhoudscontract bij Greatwaves.

We maakten gebruik van de interne glasvezel bekabeling, zodat er geen nieuwe verbinding gegraven hoefde te worden. In samenwerking met Eurofiber, een van de zakelijk internetleveranciers met wie we graag samenwerken, zorgden we ervoor dat de verbinding tijdig kon worden gerealiseerd en konden we ook voldoen aan de hoge uptime eisen van Otrium. Resultaat na 4 weken: Otrium heeft een snelle glasvezelverbinding, 100 extra werkplekken en internet & wifi volledig uitbesteed met een onderhoudscontract bij Greatwaves.

Tijdloze mode en tijdloos internet

Otrium is voor de komende jaren weer onder de pannen. Kijkend naar het grote succes van de afgelopen jaren verwachten wij dat ze over een tijdje weer kunnen verhuizen. Wij staan al in de startblokken om ze bij te staan voor hun internet oplossing ;)

Naar overzicht

Lees verder...

TechniekKlantcases
Afbeelding bij artikel Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Justin Matulessy6 apr 2023

Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Hoe verlopen de ontwikkelingen binnen de industriële sector (Industry 4.0)? En waarom is een krachtig netwerk belangrijk? Lees het hier! Lees meer

Klantcases
Afbeelding bij artikel Klantcase over de supervette Starlink voor Workdistrict

Katja Poltavets10 aug 2022

Klantcase over de supervette Starlink voor Workdistrict

Wat doe je als je over twee weken in je pand kunt, maar je nog 18 weken moet wachten tot je glasvezel is aangelegd? Dan zetten wij een Starlink op je dak :) Lees meer

Tips
Afbeelding bij artikel 3 warehousing webinars over magazijn wifi

Katja Poltavets28 jun 2022

3 warehousing webinars over magazijn wifi

Wil je het maximale uit je internetoplossing halen voor jouw magazijn? Check onze 3 webinars voor alle uitdagingen en oplossingen voor wifi voor warehousing. Lees meer

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69