Naar overzichtLaatst bijgewerkt op 11 okt. 2021

Otrium: online fashion outlet

Otrium online fashion outlet

De online designer fashion-outlet Otrium had binnen één maand een full service internet oplossing nodig voor hun nieuwe pand. Wij gingen de uitdaging aan regelden internet & wifi voor ze.

Dit is Otrium

Otrium kwam in 2015 met een slimme oplossing voor de mode-industrie: designermerken kunnen hun overgebleven voorraden met korting verkopen via Otrium. De applicatie draagt eraan bij dat mode - ook die uit oudere collecties - niet onverkocht blijft, maar gedragen wordt. “We zijn bezig om alle onverkochte kleding te verkopen”. Slimmer voor de garderobe, portemonnee en mode industrie dus!

Nu nog slimme wifi…

Otrium werkt. En hoe! De online fashion-outlet was in 2020 de grote winnaar van de Deloitte Technology Fast 50. Dat kan bijna niet anders met een omzetgroei van maar liefst 11212% (wow!). Met een team van ondertussen ruim 100 mensen wordt er elke dag gewerkt aan de applicatie. Van development en sales tot marketing en logistiek; iedereen is afhankelijk van de wifi.

Al snel groeide het O-team uit haar oude pand, en stond er een verhuizing op de planning. En snel ook. Binnen een maand zou het Amsterdamse hoofdkantoor uitbreiden naar een buurpand waar nog geen internet en wifi aanwezig was. De wens van Otrium was duidelijk: een full service internetoplossing, van glasvezel aanvraag tot wifi verbinding, binnen één maand up and running.

Wens: een full service internetoplossing, van glasvezel aanvraag tot wifi glasvezel verbinding, binnen één maand up and running.

Het lastige aan de wens van Otrium was overduidelijk het tijdsplan. Normaal gesproken duurt het aanvragen van een glasvezel verbinding tot 16 weken. Nu moest de complete internet en wifi oplossing worden opgeleverd binnen 4 weken.

Greatwaves x Otrium

We verkopen liever een ‘nee’ dan een ‘ja’ die we niet kunnen waarmaken. Daarom besloten we eerst een grondig vooronderzoek te doen. We gingen aan tafel DRS Makelaars, specialist voor snelgroeiende bedrijven in regio Groot Amsterdam, en deden op basis van de wensen en eisen van Otrium een uitgebreide analyse: van het inventariseren van de aanwezige bekabeling in het nieuwe pand tot het uitzoeken van levertijden van internet leveranciers. Pas toen we zeker wisten dat we goed internet en wifi konden beloven, hebben we elkaar (digitaal) de hand geschud en gingen we aan de slag.

Resultaat na 4 weken: Otrium heeft een snelle glasvezelverbinding, 100 extra werkplekken en internet & wifi volledig uitbesteed met een onderhoudscontract bij Greatwaves.

We maakten gebruik van de interne glasvezel bekabeling, zodat er geen nieuwe verbinding gegraven hoefde te worden. In samenwerking met Eurofiber, een van de zakelijk internetleveranciers met wie we graag samenwerken, zorgden we ervoor dat de verbinding tijdig kon worden gerealiseerd en konden we ook voldoen aan de hoge uptime eisen van Otrium. Resultaat na 4 weken: Otrium heeft een snelle glasvezelverbinding, 100 extra werkplekken en internet & wifi volledig uitbesteed met een onderhoudscontract bij Greatwaves.

Tijdloze mode en tijdloos internet

Otrium is voor de komende jaren weer onder de pannen. Kijkend naar het grote succes van de afgelopen jaren verwachten wij dat ze over een tijdje weer kunnen verhuizen. Wij staan al in de startblokken om ze bij te staan voor hun internet oplossing ;)

Naar overzicht

Lees verder...

Tips
Afbeelding bij artikel Zakelijk glasvezel leveranciers vergelijken in 2022

Wouter Zijlstra22 mrt. 2022

Zakelijk glasvezel leveranciers vergelijken in 2022

We vergeleken de beste zakelijk internetproviders anno 2022: hoe ze van elkaar verschillen en welke leverancier passend is voor welke bedrijfsomvang. Lees meer

Klantcases
Afbeelding bij artikel IW Nederland: wifi die staat als een school

Katja Poltavets1 mrt. 2022

IW Nederland: wifi die staat als een school

De nieuwe generatie technische talenten komt van MBO opleider IW. Wij regelden een veilige netwerkoplossing voor een toekomst- en online proof onderwijsomgeving. Lees meer

Techniek
Afbeelding bij artikel Review WiFi 6E: 6Ghz wifi uitgelegd en getest

Wouter Zijlstra8 feb. 2022

Review WiFi 6E: 6Ghz wifi uitgelegd en getest

Voor het eerst sinds 2009 zet wifi een enorme stap voorwaarts: 9x sneller draadloos internet! Wij kochten de eerste zakelijke wifi 6E zender om deze techniek in de praktijk te testen. Lees meer

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69