Naar overzichtLaatst bijgewerkt op 27 aug 2021

Wat is een UPS en hoe werkt deze?

Als de stroom eruit ligt heb je als bedrijf vaak een groot probleem. Voor sommige bedrijven is het zelfs onmogelijk om ook maar een paar seconden offline te zijn. In dat geval is een UPS een mooie oplossing

Wat is een UPS?

Een Uninterruptible Power Supply (UPS) is een noodstroomvoorziening die er voor zorgt dat al het internet apparatuur online blijft bij een stroomstoring. Ook al werken de lampen en de koffiemachines niet meer, er is wél internet en wifi! Dit is beter voor je apparatuur en scheelt ook kosten doordat er doorgewerkt kan worden via laptops, tablets en telefoons.

Hoe werkt een UPS?

In een UPS zit een grote accu van lood waarop automatisch wordt overgeschakeld wanneer de stroom in het pand uitvalt. Gemiddeld gezien kan een bedrijf één tot vier uur langer door dankzij de UPS, maar in de praktijk blijkt dat een uur vaak ook lang genoeg is om de stroom weer werkend te krijgen.

Deze techniek is erg handig om te gebruiken als overbrugging voor wanneer de stoppen eruit vliegen bijvoorbeeld. Hierdoor blijft het netwerk online en kan iedereen in het bedrijfspand ongestoord verder werken.

Hoe zet Greatwaves de UPS in?

Wij zetten de UPS in bij klanten die zich het niet kunnen veroorloven om ook maar één moment offline te zijn. Al onze wifi zenders ontvangen stroom via de netwerkkabel. Deze techniek heet Power over Ethernet (PoE).
Wanneer je vervolgens in de patchruimte een UPS in je centrale patchkast installeert kan deze het hele netwerk van stroom voorzien via PoE. Erg handig want je hoeft ook geen stekkers te gebruiken!

Naast het installeren van een UPS, monitoren wij deze ook voor onze klanten. Omdat een UPS aangesloten is op netwerkapparatuur, kunnen wij onder andere zien hoe lang de accu het nog volhoudt. Ook krijgen we een melding wanneer er een stroomstoring optreedt en wanneer de stroom weer werkt. In dat geval kunnen wij de klant seinen dat de accu vervangen moet worden of dat de patchruimte zonder stroom zit zodat de klant hiervan op de hoogte is.

Over de auteur

Justin is de salestijger van Greatwaves, maar dan eentje die niet bijt. Zijn prooi? Mooie opdrachtgevers binnen halen op basis van kennis en ervaring bij klanten die het essentieel vinden altijd online te zijn.

Lees meer over Premium

Next level met je internet? Lees meer over de technieken die je in kan zetten.

Naar overzicht

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69