Arrow Left icon Naar overzichtLaatst bijgewerkt op Dec 30, 2020

5 beste (groot) zakelijke internet leveranciers

5 beste internet leveranciers

Goed internet is een must voor iedere organisatie. Een internet- en wifi-aansluiting verbinden je letterlijk met de buitenwereld. Maar waar moet je op letten als je op zoek bent naar een nieuwe internetleverancier voor je kantoor? In dit blog vergelijken we de beste zakelijke internetproviders. We laten je zien wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende internetproviders.

VodafoneZiggo

Ho, stop! Niet wegklikken! We hebben hier écht een goede reden voor. Iedereen is bekend met de bureaucratische werkwijze van VodafoneZiggo en voor thuis is de klantervaring nou niet altijd je-van-het. De zakelijke internetverbindingen daarentegen zijn super stabiel!

Categorie: Grote stabiele speler

Voordelen Vodafone One Fixed / Ziggo Zakelijk

 • Modern, snel & betrouwbaar glasvezel netwerk
 • Betaalbaar COAX aanbod (kies de PRO variant)
 • Bijna overal leverbaar
 • 24/7 storingsnummer (ook wel NOC, Network Operations Center)
 • Duidelijke kosten vooraf

Nadelen VodafoneZiggo

 • Bureaucratie
 • Onpersoonlijk
 • Veel onderhoud (‘s nachts)

Omdat we als Greatwaves partner zijn van VodafoneZiggo hebben we een prettige relatie en snelle support. Daardoor kunnen we zelf bestellingen indienen en contracten aanvragen. Dat geeft onze klanten wel het voordeel van de super betrouwbare techniek van het zakelijke netwerk maar hoeven ze niet te dealen met de klantenservice.

Colt

Colt is in Nederland een redelijk onbekende leverancier maar eigenlijk een wereldwijde speler in de internetbranche. Dit merk je aan de kwaliteit van de apparatuur (zoals het modem) wat ze gebruiken, deze is uitstekend.

Dit zorgt voor een hoge snelheid van je internet, een hoge betrouwbaarheid en veel opties (zoals dubbele poorten/lijnen). Het nadeel aan deze leverancier is dat het maar beperkt leverbaar is, het is voornamelijk beschikbaar in de randstad. Als je de keuze hebt voor Colt is de levertijd ook erg snel, soms zelfs enkele weken.

Categorie: Kleine lokale toppers

Voordelen Colt

 • Modern, snel & betrouwbaar glasvezel netwerk
 • Hoge snelheid voor lage kosten
 • Snelle levertijd in servicegebied

Nadelen Colt

 • Alleen leverbaar in de randstad

Eurofiber

Eurofiber staat stipt op nummer één als de grootste leverancier. Het grootste gedeelte van het glasvezelnetwerk in Nederland is stiekem eigenlijk Eurofiber. Zo draait bijvoorbeeld een groot gedeelte van het netwerk van KPN en Vodafone/Ziggo onderliggend op Eurofiber.

Doordat Eurofiber zo’n groot portfolio heeft, zijn ze ook erg goed in het aanleggen van dubbele verbindingen en verbindingen naar datacentra. Tussen de verschillende grote datacentra van Nederland liggen namelijk verbindingen van Eurofiber.

Het voordeel van het grootste netwerk van Nederland is dat als je bedrijf aangesloten moet worden er altijd een aansluitpunt dichtbij is. Dit zorgt ervoor dat de graafkosten om de glasvezel verbinding aan te leggen vaak wat lager uitvallen.

Ben je op zoek naar een back-up verbinding op basis van glasvezel? Dan kan Eurofiber een goede oplossing zijn als er dicht in de buurt een aansluitpunt te vinden is.

Categorie: Grote stabiele speler

Voordelen Eurofiber

 • Grootste netwerk van Nederland
 • De goedkoopste voor extreem hoge snelheden
 • Aansluitingen op Datacentra

Nadelen Eurofiber

 • Niet geschikt voor kleinere bedrijven / lagere bandbreedtes
 • Lagere bandbreedtes zijn duur t.o.v andere aanbieders

Expereo

Via Expereo (voormalig Comsave) kun je op elk netwerk een internet verbinding afnemen (KPN, Tele2, Eurofiber). Dat kan handig zijn als er al een glasvezel aansluiting op locatie aanwezig is. Expereo is namelijk een tussenhandelaar die vervolgens snel kan leveren op bestaande aansluitingen. In de markt zijn ze op dit moment (december 2020) de goedkoopste. Máár… doordat het een tussenhandelaar is komt er ook een extra schakel in de keten. Dit zorgt ervoor dat storingen soms langer duren voordat ze opgelost zijn.

Categorie: Tussenhandelaren

Voordelen Comsave

 • Goedkope aanbieder voor FttB (Fibre to the Business)
 • Snelle levertijden op bestaande aansluitingen
 • Bestaande verbinding makkelijk over te sluiten

Nadelen Comsave

 • Extra schakel in de keten
 • Service Level Agreements (SLA) moeten worden goed gecontroleerd worden

Kabelnoord Zakelijk & SKV Glas Groot zakelijk

Als laatste even een shout-out naar twee lokale glasvezel partijen waar we graag mee samen werken: Kabelnoord & SKV Glas. Beide leveranciers bevinden zich in het noorden van het land en de eilanden. Binnen de bedrijventerreinen leveren ze uitstekend internet op basis van Fibre to the home (Ftth). Dit is een particuliere aansluiting die geschikt is gemaakt voor zakelijk gebruik. Dit zorgt ervoor dat de tarieven érg laag zijn vergeleken met de grote leveranciers.

De nadelen van kleinere leveranciers is dat ze iets vaker storingen hebben en bij storingen vaak ook worden overspoeld door telefoontjes. Toch is het super knap wat ze voor de tarieven weten te leveren!

Categorie: Kleine lokale toppers

Voordelen

 • Super lage FttH (Fibre to the Home) tarieven voor zakelijk gebruik
 • Snelle levertijden in servicegebied
 • Geen graafkosten in servicegebied

Nadelen

 • Lager beschikbaarheidspercentage
 • Bij storingen slecht telefonisch bereikbaar

Conclusie

Zakelijk glasvezel is complex dus kijk goed met welke internetleverancier je wil samenwerken. Je zit er vaak jaren aan vast! Twijfel je wat het beste is op jou locatie of wil je eens een gratis en vrijblijvende abonnement check? Wij geven je graag gratis en vrijblijvend advies voor jouw zakelijk internet abonnement.

Arrow Left icon Naar overzicht

Lees verder...

CaseAfbeelding bij artikel Easytoys (EDC)

Katja PoltavetsOct 15, 2021

Easytoys (EDC)

Met 8000m2 aan magazijn en 3000m2 in aanbouw is EDC Retail (beter bekend van EasyToys) één van de snelst groeiende warenhuizen van Nederland. Wij droegen een steentje bij aan hun online verbinding. Lees meer

CaseAfbeelding bij artikel Otrium: online fashion outlet

Katja PoltavetsOct 11, 2021

Otrium: online fashion outlet

De online designer fashion-outlet Otrium had binnen één maand een full service internet oplossing nodig voor hun nieuwe pand. Wij gingen de uitdaging aan regelden internet & wifi voor ze. Lees meer

CaseAfbeelding bij artikel RDW: Self Driving Challenge

Katja PoltavetsSep 8, 2021

RDW: Self Driving Challenge

Studententeams maken een kart zelfrijdend en laten die vervolgens zo snel en foutloos mogelijk racen op TT Assen. En de wifi voor deze zelfrijdende scheurijzers? No problem, dat regelen wij! Lees meer

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69