Naar overzichtLaatst bijgewerkt op 29 mrt 2023

Zakelijk glasvezel: de top 5 glasvezel providers van 2023

op 5 zakelijk glasvezel providers van 2023 | Greatwaves

Snel, betrouwbaar en betaalbaar internet is een must voor iedere organisatie. En dan kom je al snel uit bij zakelijk glasvezel. De voortdurende uitwisseling van data via glasvezel, verbindt je razendsnel met de buitenwereld. Maar welk glasvezelabonnement geeft jouw bedrijf het beste en het snelste internet? Greatwaves vergeleek alle zakelijke aanbieders, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Bekijk onze top 5 zakelijk glasvezel providers van 2023.

De beste zakelijk glasvezel provider van 2023

De beste glasvezel provider voor bedrijven is - tromgeroffel - Vodafone. Gevolgd door Ziggo, Eurofiber, Colt en Tele2. Bekijk hieronder wat de voordelen en nadelen zijn. Wil je alle prijzen en voorwaarden in één overzicht zien? Check dan deze vergelijking.

1. Vodafone Business zakelijk glasvezel

De beste glasvezel provider is - tromgeroffel - Vodafone. Voor iedereen die nu weg wil klikken, wacht nog heel even! Voor particuliere klanten is deze provider misschien niet je-van-het, maar de zakelijke glasvezelverbindingen zijn superstabiel. En als je het internet via Greatwaves afsluit, hoef je helemaal niet te dealen met de klantenservice. Omdat we partner zijn van Vodafone, kunnen we zelf bestellingen indienen en contracten aanvragen. Dus superbetrouwbare techniek, zonder bureaucratisch gedoe.

Voordelen Vodafone

 • Uitstekende support
 • Weinig storingen
 • Gratis 4G back-up

Nadelen Vodafone

 • Overboeking op de instap-verbindingen

2. Ziggo Zakelijk glasvezel

Wie Vodafone zegt, zegt eigenlijk ook een beetje Ziggo. Want sinds 2017 zijn deze bedrijven gefuseerd onder de naam VodafoneZiggo Group B.V. En inderdaad, de klantenservice van Ziggo laat wel eens wat te wensen over. Maar ook hiervoor geldt: als je de zakelijke glasvezel bij Greatwaves afsluit, heb je daar helemaal geen last van. En geloof ons: Ziggo’s zakelijk internetverbindingen zijn gewoon echt the bomb. Het enige nadeel in vergelijking met Vodafone, is dat er geen 4G back-up mogelijk is.

Voordelen Ziggo

 • Geen overboeking (1:1 verbindingen)
 • Weinig storingen
 • Uitstekende support

Nadelen Ziggo

 • Geen 4G back-up mogelijk

3. Eurofiber zakelijk glasvezel

Feel the vibe met Eurofiber. Dit supersterke glasvezelnetwerk is de grootste van Nederland. Stiekem draait een groot gedeelte KPN en Vodafone/Ziggo ook gewoon op Eurofiber. En dat heeft veel voordelen! Zo is deze aanbieder erg goed in het aanleggen van dubbele verbindingen en verbindingen naar datacentra. En omdat het netwerk zo groot is, is er meestal wel een aansluitpunt in de buurt. Lees: minder graafkosten. Zoek jij een back-upverbinding met glasvezel? Dan kan Eurofiber een goede oplossing zijn! Ook heeft deze leverancier de mogelijkheid tot enórm snelle verbindingen tot wel 40 Gb/s!

Voordelen Eurofiber

 • Weinig overboeking
 • Lage prijzen voor hoge snelheden
 • Goed SLA

Nadelen Eurofiber

 • Lage snelheden niet leverbaar

4. Colt zakelijk glasvezel

Dat je nog nooit van Colt gehoord hebt, betekent niet dat deze provider slecht is. Colt levert namelijk wereldwijde glasvezel en de kwaliteit van hun apparatuur is uitstekend. Verheug je op geweldige internetsnelheden, een hoge betrouwbaarheid en veel extra opties (zoals dubbele poorten/lijnen). Er is een ‘maar’… Colt is beperkt leverbaar en voornamelijk beschikbaar in de randstad. Een voordeel: als uit de postcodecheck blijkt dat Colt bij jou levert, dan wordt dit enorm snel geregeld! Soms al binnen enkele weken.

Voordelen Colt

 • Lage prijzen voor hoge snelheden
 • Snelle levertijden (waar leverbaar)
 • Scherpe prijzen

Nadelen Colt

 • Alleen leverbaar in de Randstad

5. Tele2 zakelijk glasvezel

Wie zijn kosten voor glasvezel krap begroot heeft, is bij Tele2 aan het goede adres. De zakelijke glasvezelverbindingen van deze provider zijn zeer scherp geprijsd. Het aansluiten van de verbinding gaat prima en het internet werkt ook gewoon goed. De ergernis begint op het moment dat je support nodig hebt. Meer dan 24 uur wachten op een reactie, vinden ze bij Tele2 heel normaal. En de hersteltijd bij een storing is hoger dan bij andere providers. Gelukkig gaat het meestal goed, dus het proberen waard!

Voordelen Tele2

 • Goedkoop

Nadelen Tele2

 • Veel overboeking
 • Slechte/trage support
 • Hersteltijd is hoog

“Eervolle” vermelding voor zakelijk glasvezel van KPN

Particuliere internetafnemers zijn dol op KPN, maar voor zakelijk glasvezel ligt dat net even anders. Met de aantrekkelijke prijs die je als bedrijf betaalt, lijkt KPN in eerste instantie de beste optie. Toch heeft KPN de top vijf helaas niet gehaald. Er zijn veel storingen en dat is een risico voor de continuïteit van je bedrijf. Ook is er overboeking en de support is teleurstellend. Heb je na lang wikken en wegen besloten om voor KPN’s zakelijk glasvezel te gaan? Dan moet dat via een tussenhandelaar.

Voordelen KPN

 • Goedkoop

Nadelen KPN

 • Veel storingen
 • Veel overboeking
 • Slechte support
 • Alleen leverbaar via tussenhandelaar

Welke glasvezel provider past het beste bij jouw bedrijf?

Zakelijk glasvezel is complex, dus kijk goed met welke internetleverancier je wil samenwerken. Je zit er vaak jaren aan vast! Twijfel je wat de beste provider is in jouw postcodegebied? Of wil je een gratis en vrijblijvende abonnement check? Wij geven je met alle liefde gratis advies voor jouw zakelijk internet abonnement.

Disclaimer: Waar is dit onderzoek op gebaseerd?

Greatwaves analyseert honderden verbindingen per dag. Binnen de storingsdienst van Greatwaves meten we elke minuut of een internet verbinding van een klant goed presteert. Deze ervaring is op basis van de meetresultaten van 2021-2022. Deze data voegen we samen met onze ervaringen met elke leverancier. Zo kijken we naar de snelheid en kundigheid van de support afdeling, de hersteltijd bij storingen, de servicevoorwaarden en de prijs/kwaliteitverhouding.

Naar overzicht

Lees verder...

TechniekKlantcases
Afbeelding bij artikel Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Justin Matulessy6 apr 2023

Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Hoe verlopen de ontwikkelingen binnen de industriële sector (Industry 4.0)? En waarom is een krachtig netwerk belangrijk? Lees het hier! Lees meer

Klantcases
Afbeelding bij artikel Klantcase over de supervette Starlink voor Workdistrict

Katja Poltavets10 aug 2022

Klantcase over de supervette Starlink voor Workdistrict

Wat doe je als je over twee weken in je pand kunt, maar je nog 18 weken moet wachten tot je glasvezel is aangelegd? Dan zetten wij een Starlink op je dak :) Lees meer

Tips
Afbeelding bij artikel 3 warehousing webinars over magazijn wifi

Katja Poltavets28 jun 2022

3 warehousing webinars over magazijn wifi

Wil je het maximale uit je internetoplossing halen voor jouw magazijn? Check onze 3 webinars voor alle uitdagingen en oplossingen voor wifi voor warehousing. Lees meer

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69