Naar overzichtLaatst bijgewerkt op 27 aug 2021

Crisp: knettervers eten, morgen bezorgd

Klantcase Crisp

Weinig nieuwe spelers wonnen in de eerste jaren van hun bestaan zo veel prijzen als Crisp. Wij mochten het nieuwe kantoor en het grote distributiecentrum voorzien van supersonisch wifi!

Dit is Crisp

“Beter eten bereikbaar maken voor meer mensen”, dat is de missie van Crisp. Deze supermarkt-app is voor iedereen die geniet van lekker eten, maar te weinig tijd heeft om het in huis te halen. Je vindt bij Crisp ontzettend lekkere producten, die knettervers zijn en ook nog goed geprijsd. Je bestelling wordt de eerstvolgende dag rechtstreeks van de honderden kleine makers, kwekers en telers naar jou thuis gebracht in heel Nederland. Dát is Crisp.

ONLINE supermarkt

Crisp is een online supermarkt dus internet is een belangrijk onderdeel. Een eigen technologie is ontwikkeld voor de app maar deze wordt ook gebruikt om het magazijn aan te sturen. Dit betekent dat veel processen online verlopen; van de inkopen bij de leveranciers tot de workflow van logistiek en transport vanuit het magazijn.

Fun fact:

Dit online proces is bij Crisp hypermodern. Wat als een orderpicker in het distributiecentrum boodschappen bij elkaar aan het verzamelen is en de tomaten zijn op? Dan wordt de looproute van de order picker automatisch aangepast om de tomaten over te slaan. Ondertussen krijgt een andere orderpicker de opdracht om een nieuwe bestelling te plaatsen én het tomaten schap bij te vullen. Fancy toch? En dat allemaal vanuit hun eigen applicatie!

Wens van Crisp: het internet moet snel, stabiel en áltijd werken op verschillende Crisp locaties. Continuïteit en stabiliteit voorop.

Kortom: als Crisp offline is, is het geen online supermarkt meer. En Crisp is de afgelopen tijd hard gegroeid, dus de noodzaak voor gegarandeerd goed internet groeide mee. Hun grootste wens: alle internet-zorgen uit handen geven aan een specialist. Snel, stabiel en áltijd werkend internet, op alle nodige locaties.

Greatwaves x Crisp

Challenge accepted! We begonnen met het in kaart brengen van de wensen van Crisp en een analyse van de bouwtekeningen. Het netwerk in het grote magazijn moet probleemloos grote hoeveelheden orders kunnen verwerken, dus alle apparaten (van handscanners tot koelcellen) dienen constant online te zijn. De noodzaak zit ‘m dus niet zozeer in de hoeveelheid internet of internetgebruikers, maar in de stabiliteit en betrouwbaarheid van het netwerk. Met de juiste hardware en een netwerk-constructie op basis van de wensen en locaties, legden we een volledig passende maatwerkoplossing aan voor Crisp.

Verhuizen: van industriële startup op een oude marktlocatie naar booming business in een modern distributiecentrum.

Het aanleggen van een back-up lijn (redundante glasvezelverbinding via BPG) was hier onderdeel van. Valt het ene netwerk - om welke reden dan ook - uit, dan neemt de andere het direct over. Continuïteit en stabiliteit 2.0.

Van oude marktlocatie naar modern distributiecentrum

Na vier maanden in hun nieuw distributiecentrum kregen we een belletje: “We gaan verhuizen”. Huh?! Met 700% groei waren ze alweer uit hun oude locatie gegroeid. Ze groeiden zelfs zo hard dat het nodig bleek om een noodoplossing te huren en op de parkeerplaats neer te zetten, als aanvulling op hun magazijn. Ook die extra opslagruimte was binnen no-time vol, dus op naar de volgende - 10x zo grote - locatie.

Met onze verhuisservice zorgden we ervoor dat het netwerk in het nieuwe pand werd aangelegd, nog voordat Crisp uit het oude pand was vertrokken. Zo kon Crisp volledig blijven draaien, terwijl het hele bedrijf + netwerk feilloos verhuisde naar de nieuwe locatie.

Crisp-waardig netwerk

Wij doen waar wij goed in zijn (wifi-netwerken aanleggen en monitoren), zodat de technische app-bouwers en systeembeheerders van Crisp hun tijd beter kunnen besteden: groeien als kool. Met hun nieuwste investeringsronde van 30 miljoen gaat dat wel goed komen.

Naar overzicht

Lees verder...

TechniekKlantcases
Afbeelding bij artikel Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Justin Matulessy6 apr 2023

Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Hoe verlopen de ontwikkelingen binnen de industriële sector (Industry 4.0)? En waarom is een krachtig netwerk belangrijk? Lees het hier! Lees meer

Klantcases
Afbeelding bij artikel Klantcase over de supervette Starlink voor Workdistrict

Katja Poltavets10 aug 2022

Klantcase over de supervette Starlink voor Workdistrict

Wat doe je als je over twee weken in je pand kunt, maar je nog 18 weken moet wachten tot je glasvezel is aangelegd? Dan zetten wij een Starlink op je dak :) Lees meer

Tips
Afbeelding bij artikel 3 warehousing webinars over magazijn wifi

Katja Poltavets28 jun 2022

3 warehousing webinars over magazijn wifi

Wil je het maximale uit je internetoplossing halen voor jouw magazijn? Check onze 3 webinars voor alle uitdagingen en oplossingen voor wifi voor warehousing. Lees meer

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69