Naar overzichtLaatst bijgewerkt op 12 mei 2022

Klantcase met EasyToys (EDC)

EasyToys logo

EDC Retail (beter bekend van EasyToys) regelt speelgoed voor volwassenen. Met 8000m2 aan magazijn en 3000m2 in aanbouw is het één van de snelst groeiende warenhuizen van Nederland. Wij droegen een steentje bij aan hun online verbinding.

Dit is Easytoys

Easytoys is een internationaal distributiecentrum, volledig gespecialiseerd in ‘speelgoed voor volwassenen’. Dit omvat de opslag, het picken van orders en de verzending. Het doel van Easytoys is om ervoor te zorgen dat elke Europeaan een seksspeeltje heeft, en om mensen meer te laten genieten van liefde en erotiek. It’s all about the connection <3

Easytoys is hard op weg om het hele logistieke proces te optimaliseren en te digitaliseren (pakbon-loos!). Voorheen kwamen orders namelijk binnen vanuit de webshop en werden deze naar het distributiecentrum gepusht. Daar rolde een bon uit de printer, verzamelde een orderpicker de producten uit het magazijn, en werd de bestelling machinaal klaargemaakt voor verzending.

Fun fact

Easytoys werkt (vol trots) met hun pakketjes machine. Pakketjes worden compact en automatisch ingepakt door een moderne inpakmachine. De machine werkt efficiënt en duurzaam: pakketjes worden op zo’n manier ingepakt dat het super weinig inpakmateriaal gebruikt.

Grow some… firewalls

Maar toen de pakbonnen verdwenen, groeide het belang van uptime voor Easytoys. Alle handscanners, printers en machines in het distributiecentrum draaien online, dus als er ook maar een seconde geen internet is, staat het hele proces stil. Er komen dan geen orders binnen, de orderpickers staan met lege handen en er kunnen geen pakketjes worden verzonden. Dat kost onnodig veel tijd. En iedereen begrijpt: tijd is geld.

De wens van Easytoys: een betrouwbare en schaalbare netwerkoplossing met het oog op professionalisering en bedrijfsgroei.

Klein begonnen, bizar snel gegroeid. De grootste wens van Easytoys was: een betrouwbare en vooral schaalbare netwerkoplossing om te kunnen groeien en professionaliseren. Bij een eerstvolgende groeimogelijkheid voor het bedrijf, moest het netwerk minstens zo hard mee kunnen groeien. Dat hoef je ons geen twee keer te vragen!

Greatwaves x Easytoys

Onze samenwerking startte met een inventarisatie op locatie in het magazijn: apparatuur bekijken, vastleggen welke techniek er wordt gebruikt en hoe dit nu allemaal samenwerkt. We ontdekten dat de techniek van het netwerk verouderd was en dat er kansen lagen voor het beheer van de set-up. Door hier aanpassingen in te doen, konden storingen sneller worden opgelost of zelfs worden afgevangen. Of zoals Easytoys het zelf noemde: “Lichtjaren vooruit in veiligheid en stabiliteit”.

Een echte totaaloplossing: stabiel en uiterst betrouwbaar internet én wifi op kantoor en in het magazijn. Volledig redundant uitgevoerd voor maximale uptime met proactieve monitoring & storingsbeheer.

Vooruitblik

Inmiddels draait het nieuwe redundantie cluster van EDC als een zonnetje en zijn ze bij Easytoys helemaal tevreden (kijk de video hieronder maar). Alles is nu dubbel uitgevoerd: van de serverruimtes en stroomvoorziening tot de internet verbindingen, noem maar op. Het netwerk is nu helemaal klaar voor de groei van Easytoys.

Naar overzicht

Lees verder...

TechniekKlantcases
Afbeelding bij artikel Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Justin Matulessy6 apr 2023

Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Hoe verlopen de ontwikkelingen binnen de industriële sector (Industry 4.0)? En waarom is een krachtig netwerk belangrijk? Lees het hier! Lees meer

Klantcases
Afbeelding bij artikel Klantcase over de supervette Starlink voor Workdistrict

Katja Poltavets10 aug 2022

Klantcase over de supervette Starlink voor Workdistrict

Wat doe je als je over twee weken in je pand kunt, maar je nog 18 weken moet wachten tot je glasvezel is aangelegd? Dan zetten wij een Starlink op je dak :) Lees meer

Tips
Afbeelding bij artikel 3 warehousing webinars over magazijn wifi

Katja Poltavets28 jun 2022

3 warehousing webinars over magazijn wifi

Wil je het maximale uit je internetoplossing halen voor jouw magazijn? Check onze 3 webinars voor alle uitdagingen en oplossingen voor wifi voor warehousing. Lees meer

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69