Arrow Left icon Naar overzichtLaatst bijgewerkt op Aug 30, 2021

Het Kwadraat

Het Kwadraat

Een verzamelcomplex voor ondernemers van klein tot groot - in het voormalige Dagblad van het Noorden pand. Tientallen bedrijven op 15.000m2 vraagt om Greatwaves!

Het Kwadraat

Het Groningse Kwadraat is een bedrijfsverzamelpand voor start-ups, scale-ups en grown ups. De start-up hub biedt tientallen gepassioneerde ondernemers en bedrijven de kans om te groeien. Natuurlijk zorgt de gemeenschap ervoor dat iedereen kennis met elkaar kan uitwisselen, maar ook de huurcontracten worden afgestemd op de groei van het bedrijf. We like!

Elk verzamelgebouw is anders, dus een netwerkoplossing wordt afgestemd op de pand-mogelijkheden, huurders én de wensen van de eigenaar.

Het (enorme!) pand kent haar oorsprong in de 19e eeuw en behoorde tot een paar jaar geleden tot het Dagblad van het Noorden. Toen het in 2017 werd herontwikkeld tot een modern verzamelgebouw werden voormalige technische en facilitaire ruimten omgetoverd tot kantoren. Bijna alles in het pand werd vanaf de basis opnieuw opgebouwd en ingericht, dus daar móest natuurlijk een netwerkoplossing voor komen!

KwaDRAAD

Elk verzamelgebouw is anders en vereist een netwerkoplossing op maat. Afhankelijk van het pand en de hoeveelheid internetgebruikers bieden wij een aantal opties die in onze ogen de beste oplossingen zijn. Het Kwadraat koos ervoor om een (algemeen) bekabeld netwerk aan te leggen. Dit is als het ware een basisvoorziening, waarbij de huurders zelf kiezen wat ze daarvan afnemen.

De wens: het internet uit handen geven aan een flexibele partij die de overkoepelende internetoplossing aanlegt en beheert.

Dit ging als volgt: de internetleverancier zorgt er - in samenwerking met de aannemer - voor dat het pand zakelijk glasvezel krijgt. Vervolgens zetten wij dit netwerk door (bekabeling, firewall en switches), zodat alle kantoren een eigen internetaansluiting krijgen. De wens van Het Kwadraat: het internet uit handen geven aan een flexibele partij die de overkoepelende internetoplossing aanlegt en beheert.

Voor ieder wat wils

Het Kwadraat koopt het internet van Greatwaves in en ‘verkoopt’ het contractueel aan haar huurders. Huurders krijgen hierin twee opties: hun internet zelf te regelen of dit rechtstreeks afnemen via Greatwaves. Door de gezamenlijke internetverbinding te delen hoeft niet elke huurder een kostbare aanleg te doen (met een jarenlang contract), maar hebben ze binnen 1 werkdag toegang tot een betrouwbare en snelle glasvezelverbinding voor betaalbare maandbedragen én extra diensten als ze die willen.

Win-win: kleine financieel risico voor de huurder en een verdienmodel voor het verzamelgebouw.

Met de juiste apparatuur en bekabeling zorgen wij er namelijk voor dat het internet (naar Mbit afname) op een veilige manier wordt doorgezet en verdeeld over de kantoren. Het mooie aan deze constructie is dus het kleine financiële risico voor de huurder en een verdienmodel voor het verzamelgebouw. Win-win!

Let it grow

Het Kwadraat verandert en groeit met de dag. Met een tweede internetlijn (failover via BPG) zorgen we ervoor dat een storing wordt afgevangen. Deze schakelt automatisch over, waardoor de internetgebruikers hier geen last van ondervinden. Mocht dat wel zo zijn, dan wordt de contactpersoon van Het Kwadraat direct ingelicht, maar kunnen ook alle ‘bewoners’ van Het Kwadraat de updates inzien op de speciale Kwadraat-storingspagina.

Arrow Left icon Naar overzicht

Lees verder...

CaseAfbeelding bij artikel Easytoys (EDC)

Katja PoltavetsOct 15, 2021

Easytoys (EDC)

Met 8000m2 aan magazijn en 3000m2 in aanbouw is EDC Retail (beter bekend van EasyToys) één van de snelst groeiende warenhuizen van Nederland. Wij droegen een steentje bij aan hun online verbinding. Lees meer

CaseAfbeelding bij artikel Otrium: online fashion outlet

Katja PoltavetsOct 11, 2021

Otrium: online fashion outlet

De online designer fashion-outlet Otrium had binnen één maand een full service internet oplossing nodig voor hun nieuwe pand. Wij gingen de uitdaging aan regelden internet & wifi voor ze. Lees meer

CaseAfbeelding bij artikel RDW: Self Driving Challenge

Katja PoltavetsSep 8, 2021

RDW: Self Driving Challenge

Studententeams maken een kart zelfrijdend en laten die vervolgens zo snel en foutloos mogelijk racen op TT Assen. En de wifi voor deze zelfrijdende scheurijzers? No problem, dat regelen wij! Lees meer

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69