Naar overzichtLaatst bijgewerkt op 11 okt 2023

Gaaf: nóg veiliger wifi dankzij FoxPass

Foxie; de Foxpass vos

Een draadloos netwerk met een wachtwoord is hopeloos ouderwets ;-) We hebben sinds deze maand ondersteuning voor FoxPass en ik ga je simpel uitleggen waarom dat super awesome is.

Sorry, maar what the fox?

Normaal gesproken heb je een wifi-naam, vraag je het wachtwoord en ben je binnen. Een wachtwoord is vrij makkelijk af te kijken. Het wifi-wachtwoord veranderen is consequent iets wat onderaan een to-do lijst eindigt, ain’t nobody got time for that. Bovendien moet dan weer iedereen opnieuw verbinden, brr. Kortom: kan dat niet makkelijker én veiliger?

Járen geleden hebben bedrijven hier iets heel luxe voor bedacht: WPA-2 Enterprise. Dit zorgt er voor dat je niet langer met een algemeen wachtwoord kan inloggen maar met je account van je instantie, universiteit of bedrijf.

Dit is veiliger omdat je dan een persoonsgebonden inlog hebt. Je kunt precies zien wie er op welk apparaat is ingelogd en wanneer. Toegang ontzeggen kan dan ook op een individueel niveau. Stel: je bent afgestudeerd, dan mag je niet meer op de wifi van de Universiteit. Zo hou je de toegang tot een wifi-netwerk netter en hoef je niet elke keer als iemand uit dienst treedt het wifi-wachtwoord van het bedrijf te veranderen.

Maar, WPA-2 Enterprise (RADIUS) was echt een draak om in te stellen, je had als gebruiker een handleiding nodig om het überhaupt aan de praat te krijgen (heb je bij de RuG gestudeerd dan weet je precies wat ik bedoel ;-)).

Here comes the fox

Sinds dit jaar is het véél makkelijker om met zo’n super ‘encrypted’ wifi-netwerk te verbinden, dat komt omdat Windows/Apple/Android het allemaal standaard heeft ingebouwd. Als je verbindt met zo’n extra veilig netwerk dan hoef je alleen maar een popup in te vullen:

Easy, right? Vroeger had je daar op kantoor een flinke infrastructuur voor nodig (Active Directory/LDAP). Tegenwoordig hebben veel van onze klanten dat niet meer en gingen we op zoek naar de beste oplossing die we konden vinden: FoxPass.

FoxPass zorgt ervoor dat bedrijven medewerkers kunnen laten inloggen met de gegevens die ze al gebruiken, het koppelt heel makkelijk met Google Apps (G Suite) en Office 365. Geen dubbele administratie, volledig geautomatiseerd. Daarnaast hoef je niet nóg een gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden ;-)

Waarom is dat cool?

Nou, de meeste bedrijven hebben de stap naar de cloud al gemaakt. Nu kun je met het account wat je al hebt inloggen op het wifi-netwerk. Dat maakt het:

  • Veiliger: want het is persoonsgebonden en uniek versleuteld;
  • Makkelijker beheerbaar: want je geeft iedereen met een email account automatisch toegang tot de wifi;
  • Simpeler voor de klant: je hebt geen lokale infrastructuur nodig om dit aan te bieden en je koppelt het aan de e-mail adressen die je toch al hebt;
  • Persoonlijker: Jij logt in met het gebruikersnaam en wachtwoord waar je al mee bekend bent en die je zelf instelt.

Oftewel, dit is de een manier waarop we wifi-netwerken veiliger kunnen maken terwijl het voor onze klant eigenlijk geen extra tijd kost. Wij koppelen het eenmalig aan jullie cloud-dienst naar smaak en vervolgens krijgt iedereen automatisch toegang tot de wifi.

Naar overzicht

Lees verder...

TechniekKlantcases
Afbeelding bij artikel Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Justin Matulessy6 apr 2023

Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Hoe verlopen de ontwikkelingen binnen de industriële sector (Industry 4.0)? En waarom is een krachtig netwerk belangrijk? Lees het hier! Lees meer

Klantcases
Afbeelding bij artikel Klantcase over de supervette Starlink voor Workdistrict

Katja Poltavets10 aug 2022

Klantcase over de supervette Starlink voor Workdistrict

Wat doe je als je over twee weken in je pand kunt, maar je nog 18 weken moet wachten tot je glasvezel is aangelegd? Dan zetten wij een Starlink op je dak :) Lees meer

Tips
Afbeelding bij artikel 3 warehousing webinars over magazijn wifi

Katja Poltavets28 jun 2022

3 warehousing webinars over magazijn wifi

Wil je het maximale uit je internetoplossing halen voor jouw magazijn? Check onze 3 webinars voor alle uitdagingen en oplossingen voor wifi voor warehousing. Lees meer

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69