Arrow Left icon Naar overzichtLaatst bijgewerkt op Jun 29, 2017

Gaaf: Nóg veiliger wifi

Foxie; de Foxpass vos

Een draadloos netwerk met een wachtwoord is hopeloos ouderwets ;-) We hebben sinds deze maand ondersteuning voor FoxPass en ik ga je simpel uitleggen waarom dat super awesome is.

Sorry, maar what the fox?

Normaal gesproken heb je een wifi-naam, vraag je het wachtwoord en ben je binnen. Een wachtwoord is vrij makkelijk af te kijken. Het wifi-wachtwoord veranderen is consequent iets wat onderaan een to-do lijst eindigt, ain’t nobody got time for that. Bovendien moet dan weer iedereen opnieuw verbinden, brr. Kortom: kan dat niet makkelijker én veiliger?

Járen geleden hebben bedrijven hier iets heel luxe voor bedacht: WPA-2 Enterprise. Dit zorgt er voor dat je niet langer met een algemeen wachtwoord kan inloggen maar met je account van je instantie, universiteit of bedrijf.

Dit is veiliger omdat je dan een persoonsgebonden inlog hebt. Je kunt precies zien wie er op welk apparaat is ingelogd en wanneer. Toegang ontzeggen kan dan ook op een individueel niveau. Stel: je bent afgestudeerd, dan mag je niet meer op de wifi van de Universiteit. Zo hou je de toegang tot een wifi-netwerk netter en hoef je niet elke keer als iemand uit dienst treedt het wifi-wachtwoord van het bedrijf te veranderen.

Maar, WPA-2 Enterprise (RADIUS) was echt een draak om in te stellen, je had als gebruiker een handleiding nodig om het überhaupt aan de praat te krijgen (heb je bij de RuG gestudeerd dan weet je precies wat ik bedoel ;-)).

Here comes the fox

Sinds dit jaar is het véél makkelijker om met zo’n super ‘encrypted’ wifi-netwerk te verbinden, dat komt omdat Windows/Apple/Android het allemaal standaard heeft ingebouwd. Als je verbindt met zo’n extra veilig netwerk dan hoef je alleen maar een popup in te vullen:

Easy, right? Vroeger had je daar op kantoor een flinke infrastructuur voor nodig (Active Directory/LDAP). Tegenwoordig hebben veel van onze klanten dat niet meer en gingen we op zoek naar de beste oplossing die we konden vinden: FoxPass.

FoxPass zorgt ervoor dat bedrijven medewerkers kunnen laten inloggen met de gegevens die ze al gebruiken, het koppelt heel makkelijk met Google Apps (G Suite) en Office 365. Geen dubbele administratie, volledig geautomatiseerd. Daarnaast hoef je niet nóg een gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden ;-)

Waarom is dat cool?

Nou, de meeste bedrijven hebben de stap naar de cloud al gemaakt. Nu kun je met het account wat je al hebt inloggen op het wifi-netwerk. Dat maakt het:

  • Veiliger: want het is persoonsgebonden en uniek versleuteld;
  • Makkelijker beheerbaar: want je geeft iedereen met een email account automatisch toegang tot de wifi;
  • Simpeler voor de klant: je hebt geen lokale infrastructuur nodig om dit aan te bieden en je koppelt het aan de e-mail adressen die je toch al hebt;
  • Persoonlijker: Jij logt in met het gebruikersnaam en wachtwoord waar je al mee bekend bent en die je zelf instelt.

Oftewel, dit is de een manier waarop we wifi-netwerken veiliger kunnen maken terwijl het voor onze klant eigenlijk geen extra tijd kost. Wij koppelen het eenmalig aan jullie cloud-dienst naar smaak en vervolgens krijgt iedereen automatisch toegang tot de wifi.

Arrow Left icon Naar overzicht

Lees verder...

CaseAfbeelding bij artikel Easytoys (EDC)

Katja PoltavetsOct 15, 2021

Easytoys (EDC)

Met 8000m2 aan magazijn en 3000m2 in aanbouw is EDC Retail (beter bekend van EasyToys) één van de snelst groeiende warenhuizen van Nederland. Wij droegen een steentje bij aan hun online verbinding. Lees meer

CaseAfbeelding bij artikel Otrium: online fashion outlet

Katja PoltavetsOct 11, 2021

Otrium: online fashion outlet

De online designer fashion-outlet Otrium had binnen één maand een full service internet oplossing nodig voor hun nieuwe pand. Wij gingen de uitdaging aan regelden internet & wifi voor ze. Lees meer

CaseAfbeelding bij artikel RDW: Self Driving Challenge

Katja PoltavetsSep 8, 2021

RDW: Self Driving Challenge

Studententeams maken een kart zelfrijdend en laten die vervolgens zo snel en foutloos mogelijk racen op TT Assen. En de wifi voor deze zelfrijdende scheurijzers? No problem, dat regelen wij! Lees meer

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69