Naar overzichtLaatst bijgewerkt op 10 aug 2022

Klantcase over de supervette Starlink voor Workdistrict

Starlink WiFi van Greatwaves

Wat doe je als je over twee weken in je pand kunt, maar je nog 18 weken moet wachten tot je glasvezel is aangelegd? Dan bel je Greatwaves en zetten wij gewoon een Starlink op je dak ;)

Dit is Workdistrict

Workdistrict is in de basis een coworking space zoals je ‘m kent; een duurzaam en eigentijds pand op een unieke locatie, waar groeiende bedrijven een werkplek of kantoor kunnen huren. Maar de oprichters van Workdistrict doen er een schepje bovenop. “Niet de coworking space bepaalt hoe de community is en wat die nodig heeft, maar de bedrijven die er onderdeel van zijn”. De kracht van Workdistrict zit ‘m dus niet simpelweg in het faciliteren van een werkplek, maar in het erkennen van bedrijfsverschillen. Met een focus op ​​comfort en het stimuleren van creativiteit wordt een community samengesteld die aansluit op de wensen en behoeften van de huurders. Kortom: bedrijven kunnen zich richten op wat zij belangrijk vinden en komen (in ieder geval in hun werkplek) niets tekort. Ook geen WiFi ;) We like!

Wens van Workdistrict: of we ook een tijdelijke noodvoorziening voor ze kunnen regelen? Tuurlijk kunnen we dat.

Hartje Amsterdam

Workdistrict kreeg eind 2021 een gloednieuwe vestiging in het hart van ons kleine kikkerlandje: Amsterdam. Een unit van een pand; 5 verdiepingen waar minstens 250 mensen in passen. Heel groot dus, veel muren en veel bureaus met afzonderlijke kantoortjes. Statig en robuust van buiten, binnenin compleet vernieuwd. Maar het probleem? Het zou nog 18 weken duren tot de glasvezel verbinding kon worden aangelegd. Er moest nog veel graafwerk worden gedaan, wat lastig is als je pand midden in het centrum van Amsterdam staat.

Eurofiber

Sinds kort mogen wij, Greatwaves, ons officieel partner noemen van de glasvezel leverancier Eurofiber. Voor verschillende bedrijven, waaronder Crisp en La Belle Alliance, regelde Eurofiber de glasvezelverbinding en wij de volledige zakelijke wifi oplossing waarbij we alle internet-gerelateerde zaken uit handen nemen. Ook Workdistrict werd op deze manier naar ons doorverwezen, maar dan met een aanvullende vraag: of we ook een tijdelijke noodvoorziening voor ze kunnen regelen? Tuurlijk kunnen we dat.

Workdistrict x Greatwaves

Omdat het pand onlangs helemaal is gerenoveerd, kwam Workdistrict er nieuw in. In December 2021 was er op locatie dus nog helemaal geen fatsoenlijk internet beschikbaar. Om de 18 weken te overbruggen hebben we de Starlink van Elon Musk op het dak van het pand gezet. Ondertussen richtten we de rest van het netwerk in, zodat het pand ready to go zou zijn vanaf het moment dat de glasvezelverbinding er lag. Het pand was binnen twee weken tijd voorzien van alle bekabeling en wifi zenders, zodat iedereen alvast kon beginnen met op kantoor werken.

Oplossing: de Starlink is voor dit bedrijf een perfecte oplossing; snel en stabiel internet met 200 mbit aan download, 20-50 mbit aan upload snelheid.

Fun fact

Het pand heeft een heel mooi verlaagd plafond, dus onze network engineers hebben alle bekabeling netjes (lees: onzichtbaar) weg kunnen werken. Toen alles werd opgeleverd konden de mensen van Workdistrict de wifi zenders nergens vinden. “Hoe weet je dat er genoeg onderling signaal is bij de wifi zenders? Ze zijn toch draadloos verbonden?” er vanuit gaande dat alle wifi zenders nog bekabeld moesten worden. Maar dat was al helemaal klaar! 😎

Vanaf 1 februari konden bedrijven dus aan de slag in het nieuwe Workdistrict pand. De eerste 18 weken voorzag onze Starlink ze van een (tijdelijke) top verbinding, daarna wordt het overgenomen door de glasvezel & zakelijk wifi oplossing. De Starlink is voor dit bedrijf een perfecte oplossing; snel en stabiel internet met 200 mbit aan download, 20-50 mbit aan upload snelheid. Een paar weken na plaatsing hielden we ons hart even vast tijdens storm Eunice, toen de verbinding ineens werd verbroken. Gelukkig was onze Starlink niet van het dak gewaaid, maar was er een korte storing bij Starlink zelf. Eind goed, al goed :)

Naar overzicht

Lees verder...

TechniekKlantcases
Afbeelding bij artikel Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Justin Matulessy6 apr 2023

Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Hoe verlopen de ontwikkelingen binnen de industriële sector (Industry 4.0)? En waarom is een krachtig netwerk belangrijk? Lees het hier! Lees meer

Klantcases
Afbeelding bij artikel Klantcase over de supervette Starlink voor Workdistrict

Katja Poltavets10 aug 2022

Klantcase over de supervette Starlink voor Workdistrict

Wat doe je als je over twee weken in je pand kunt, maar je nog 18 weken moet wachten tot je glasvezel is aangelegd? Dan zetten wij een Starlink op je dak :) Lees meer

Tips
Afbeelding bij artikel 3 warehousing webinars over magazijn wifi

Katja Poltavets28 jun 2022

3 warehousing webinars over magazijn wifi

Wil je het maximale uit je internetoplossing halen voor jouw magazijn? Check onze 3 webinars voor alle uitdagingen en oplossingen voor wifi voor warehousing. Lees meer

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69