Naar overzichtLaatst bijgewerkt op 27 aug 2021

Wat is een Site-to-Site verbinding?

Met een Site-to-Site verbinding kun je complete netwerken van vestigingen, locaties en datacentra veilig en snel met elkaar verbinden over het internet. Ik leg je uit wat een Site-to-Site verbinding is en waarom deze handig kan zijn.

Wat is een Site-to-Site verbinding?

Een Site-to-Site verbinding is een permanente verbinding die verschillende vestigingen aan een hoofdvestiging óf aan elkaar kan verbinden. Bijvoorbeeld: het hoofdkantoor van Albert Heijn is verbonden met alle filialen. Hierdoor kan er op een veilige manier informatie, van bijvoorbeeld het kassasysteem of camerabeelden, onderling worden gedeeld. Deze informatie verloopt dankzij een Site-to-Site niet meer openbaar over het internet. Stukken veiliger dus.

Kortom, om het lekker “mand” te maken: lokale netwerken, op een veilige manier aan elkaar verbinden.

Wat is het verschil tussen een Site-to-Site verbinding en een VPN verbinding?

Qua techniek zit er weinig verschil tussen een Site-to-Site verbinding en een normale VPN verbinding. Bij een VPN verbinding is één apparaat verbonden met een ander netwerk terwijl bij een Site-to-Site verbinding twee volledige netwerken aan elkaar verbonden zijn. Als alle apparaten aan beide kanten van de tunnel elkaar moeten kunnen benaderen is een Site-to-Site verbinding is dus veel handiger dan een normale VPN.

Hoe gebruiken wij Site-to-Site?

Wij gebruiken Site-to-Site verbindingen voornamelijk bij bedrijven die verschillende vestigingen hebben. Hiermee kan er zonder moeite gecommuniceerd worden tussen apparaten die niet op dezelfde fysieke locatie staan.

Over de auteur

Justin is de salestijger van Greatwaves, maar dan eentje die niet bijt. Zijn prooi? Mooie opdrachtgevers binnen halen op basis van kennis en ervaring bij klanten die het essentieel vinden altijd online te zijn.

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69