Naar overzichtLaatst bijgewerkt op 26 aug 2021

Wat is wifi en hoe werkt wifi?

Wifi is een draadloze netwerk techniek dat apparaten (telefoons, laptops, printers) met elkaar verbind en informatie uitwisselt. Wifi wordt ook gebruikt voor lange afstanden tussen punten (Point-To-Point), soms tot wel tientallen kilometers.

Wat betekent wifi?

Wifi is een verzameling van technische standaarden voor het draadloos versturen van techniek door middel van radiogolven. Wifi wordt uitgezonden door routers, acces points, hotspot & zenders. Hoe moderner de wifi standaard des te hoger de snelheid tussen de zender en ontvanger. De nieuwste standaard is Wifi 6E.

Waar staat wifi voor?

Wifi (ofwel Wi-Fi) staat on-officieel voor “Wireless Fidelity”. Dit heeft de Wi-Fi Alliance bedacht omdat het lekkerder klonk dan de technische benaming “IEEE 802.11b Direct Sequence”. Toch is deze term nooit echt aangeslagen en kent iedereen alleen de “afkorting”. Eigenlijk is het gewoon een merknaam, geen afkorting.

Wat is de correcte manier om wifi te schrijven?

De correct manier om wifi te schrijven is “Wi-Fi”. Hoofdletters W, F met een koppelteken er tussen. Wij schrijven ‘wifi’ omdat iedereen dat kent en het een stuk simpeler te typen is :). Noem ons taalvernieuwers.

Over de auteur

Begon Greatwaves ooit als Wouter wifi. Houdt zich inmiddels vooral bezig met het ondersteunen van het team, marketing en verkoop. Dol op techniek, maar mag er inmiddels niet al te veel meer aanzitten ;-).

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69