Naar overzichtLaatst bijgewerkt op 31 mei 2022

Dorans eSports Championships

Super Mario eSports championships

Gewoon een potje gamen op zaterdagavond is voor de Nijmeegse studenten van Dorans geen uitdaging. Daarom organiseerde de eSports studentenvereniging de allereerste editie van de Dorans eSports Championships. En professioneel gamen vraagt om een professioneel netwerk. Dat was ons pakkie-an ;)

Dit zijn de eSports Championships van Dorans

Op 23 april organiseerden Dorans’ fanatieke leden de allereerste editie van hun eigen eSports Championships (DESC). Tijdens dit eendaagse electronic sports evenement komen ruim 60 studenten samen in de sporthallen van de Radboud Universiteit om 9 uur lang in teams te strijden voor de finale winst van de spellen League of Legends en Super Smash Bros.

Professioneel gamen vraagt om een professioneel netwerk

Iedereen kan zich voorstellen: een online spelletje spelen met een slechte verbinding is gewoon sh*t. Het beeld hapert, je slaat mis of je rijdt je wagentje van een klif af, en game over. Daarom klopte de DESC-toernooicommissie aan bij Greatwaves met de vraag naar advies en verhuur van apparatuur. De sporthal met een omvang van vier sportvelden moest namelijk worden voorzien van robuuste apparatuur, een goede firewall en een stabiel netwerk voor alle (zelf meegebrachte) computers en laptops van de deelnemers.

Van de wens voor advies en verhuur, naar een eendaagse network-as-a-service oplossing voor een superstabiel bekabeld (en draadloos) netwerk!

Greatwaves x Dorans

Normaal gesproken leveren we alleen internet en wifi als dienstverlening voor bedrijven, dus dit was niet meteen een 100% match als Greatwaves klus. Maar onze network engineer Eric werd via oud-studiegenoten benaderd en wilde ontzettend graag een steentje bijdragen. Hij werd geïnspireerd om ‘s werelds grootste LAN-party DreamHack na te bootsen, maar dan in het klein. Super vet!

Daarom gingen we een sponsorship aan met Dorans en ging Eric aan de slag. Niet alleen als adviseur, maar voor een network-as-a-service: een eendaagse oplossing voor zowel lease-apparatuur als installatie van een superstabiel bekabeld (en draadloos) netwerk.

Onze network engineer Eric wilde ‘s werelds grootste LAN-party ‘DreamHack’ nabootsen bij de DESC. Super vet!

Game on

Het resultaat? De hele dag strak en stabiel internet zonder incidenten of problemen. “De toernooicommissie gaf aan dat ze nog nooit zo stabiel internet hebben gehad, dus voor mij was de klus sowieso geslaagd”, aldus Eric. “Dreamhack is netwerk-technisch zo’n inspiratie, dus ik vond het heel tof om die op kleine schaal na te maken én mijn oud-studiegenoten op deze manier te supporten”.

Naar overzicht

Lees verder...

TechniekKlantcases
Afbeelding bij artikel Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Justin Matulessy6 apr 2023

Industry 4.0 en het belang van een krachtig netwerk

Hoe verlopen de ontwikkelingen binnen de industriële sector (Industry 4.0)? En waarom is een krachtig netwerk belangrijk? Lees het hier! Lees meer

Klantcases
Afbeelding bij artikel Klantcase over de supervette Starlink voor Workdistrict

Katja Poltavets10 aug 2022

Klantcase over de supervette Starlink voor Workdistrict

Wat doe je als je over twee weken in je pand kunt, maar je nog 18 weken moet wachten tot je glasvezel is aangelegd? Dan zetten wij een Starlink op je dak :) Lees meer

Tips
Afbeelding bij artikel 3 warehousing webinars over magazijn wifi

Katja Poltavets28 jun 2022

3 warehousing webinars over magazijn wifi

Wil je het maximale uit je internetoplossing halen voor jouw magazijn? Check onze 3 webinars voor alle uitdagingen en oplossingen voor wifi voor warehousing. Lees meer

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69