Naar overzichtLaatst bijgewerkt op 18 jan 2021

Wifi 6E: wat is het precies en hoe werkt wifi 6E?

Wifi 6E is de toekomst: het is gigantisch snel en storingsvrij. Maar wat is het en hoe werkt het? In dit blog leggen we het uit.

Wat is Wifi 6E en hoe werkt het?

WiFi 6E is de toekomst: het is gigantisch snel en storingsvrij. Maar wat is het en hoe werkt het? In dit blog leggen we het uit.

Deze februari hebben we het mogen testen en het is echt awesome! We hebben er een review van gemaakt en die is hier te bekijken.

Wat is Wifi 6E?

Wifi 6E is een uitbreiding op de 801.ax standaard. Op dit moment wordt wifi gebruikt op twee golflengtes, namelijk 2.4ghz en 5ghz. Helaas beginnen deze frequenties steeds drukker te worden, daardoor wordt het internet trager en minder stabiel.

Wifi 6E biedt uitkomst. Het zorgt voor extra ruimte door de 6Ghz frequentie toe te voegen. Door deze extra golflengte ontstaat er meer ruimte. Dat zorgt voor sneller internet en meer stabiliteit.

Wat zijn de voordelen van Wifi 6E?

Doordat er extra frequentieruimte wordt toegevoegd is er veel meer ruimte voor supersnel internet en omdat niemand het nog gebruikt is het lekker rustig. Dat zorgt ervoor dat je veel hogere snelheden kan behalen!

Wat zijn de nadelen van wifi 6E?

Wifi 6E klinkt als een perfecte oplossing, maar zijn ook een aantal nadelen:

  • Je huidige telefoon, laptop en wifi zender ondersteunen de nieuwe standaard niet. Alleen nieuwe apparaten (2021 of nieuwer) zullen dit kunnen ondersteunen.
  • Doordat de frequentie hoger is dan de oude standaarden zal het bereik minder ver zijn.
  • Je moet nog even wachten! Wifi 6E is pas nét gecertificeerd en we verwachten in de loop van 2021 de eerste producten.

Waar staat de “E” voor in Wifi 6E?

De “E” staat voor “Extended”. Daarmee bedoelen ze de extra frequentieruimte die er bij komt.

Wat is het verschil tussen Wifi 6E, Wifi 6 en Wifi 5?

Wifi 6E, wifi 6 en wifi 5 zijn wifi standaarden. Wifi 5 is de wifi standaard (802.11ac) die de meeste mensen op dit moment thuis en op hetwerk gebruiken, Wifi 6 is de wifi standaard (802.11ax) die op dit moment op de markt is.

Over de auteur

Begon Greatwaves ooit als Wouter wifi. Houdt zich inmiddels vooral bezig met het ondersteunen van het team, marketing en verkoop. Dol op techniek, maar mag er inmiddels niet al te veel meer aanzitten ;-).

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69