Naar overzichtLaatst bijgewerkt op 30 jun 2022

Kracht van het Noorden (TDSR)

Samenwerking Greatwaves x Top Dutch Solar Racing

3000km rijden door Australië met een zelfgebouwde zonneauto; dat doet Top Dutch Solar Racing (TDSR). Sinds 2018 werken we met veeeel plezier samen met deze toffe club! Eerder schreven we al een blog over onze oplossing voor TDSR. In deze case vertellen we graag wat meer over de samenwerking áchter de toffe oplossing :)

Liever kijken? Check dan de video hieronder!

Lang verhaal kort

Lang verhaal kort: TDSR is één van de deelnemende teams aan de World Solar Challenge. Een groep van 25 studenten streeft ernaar om een zonneauto te bouwen en daarmee een 3000km lange race wedstrijd in Australië af te leggen. De zonneauto met wordt (op 5 seconden afstand) gevolgd door de volgauto, die te allen tijde met elkaar verbonden moeten zijn.

Wat doen wij in deze samenwerking?

Wij zorgen voor de verbinding tussen de twee voertuigen. Zo kan het team in de volgauto live zien hoe het staat met het accupercentage, de batterij en de motortemperatuur van de zonneauto. Dat is in een wedstrijd natuurlijk super belangrijk om problemen te kunnen voorkomen. Als de live monitoring van de zonneauto niet goed genoeg is, dan bestaat de kans dat je zonneauto zin de fik vliegt.

Studenten van verschillende onderwijsinstellingen en studierichtingen bundelen hun krachten om het maximale uit een samenwerking te halen. Die werkwijze, daar geloven wij heel erg in!

Waarom vinden wij deze samenwerking top?

Allereerst vanuit het oogpunt van duurzaamheid en innovatie. We vinden het een prachtig idee om transport mogelijk te maken op basis van zonne-energie, dus we dragen graag een steentje bij aan zo’n toekomstgericht project.

Daarnaast bestaat het team van TDSR uit MBO, HBO en universitaire studenten uit de drie Noordelijke provincies. Door een team uit verschillende vakgebieden te vormen, kun je krachten bundelen en het maximale uit een samenwerking halen. Wouter: “Dat is iets waar ik heel erg in geloof; dat mensen op die manier moeten samenwerken in de toekomst”.

Tijd en energie besteden aan dit soort projecten vinden we super belangrijk, omdat we zo kunnen bijdragen aan een betere, leukere, mooiere wereld :)

Continuïteit vs. flexibiliteit

Normaal gesproken regelen we met Greatwaves oplossingen voor bedrijven waarvoor het essentieel is om altijd online te zijn. We zijn er dus aan gewend om in een heel gecontroleerde omgeving te werken, waar niets aan het toeval wordt overgelaten en alles in het teken staat van continuïteit. De samenwerking met TDSR daagt ons uit op het gebied van flexibiliteit. “Er gaat gewoon volgende week een container naar Australië en dan moet het erin zitten”. Er is dus een groot verschil tussen deze aanpak en die van onze reguliere dienstverlening, maar ondanks dat kunnen we op technisch vlak heel veel waarde toevoegen.

We hebben al jarenlang (sinds de eerste editie voor TDSR in 2018) een hele fijne samenwerking. Op technisch vlak worden we uitgedaagd en daar houden we onwijs van! :D

Naar overzicht

Lees verder...

Samenwerking
Afbeelding bij artikel Kracht van het Noorden (TDSR)

Katja Poltavets30 jun 2022

Kracht van het Noorden (TDSR)

3000km rijden door Australië met een zelfgebouwde zonneauto; dat doet TDSR. We vertellen graag waarom deze samenwerking zo cool is. Lees meer

Samenwerking
Afbeelding bij artikel Together we can! Over onze samenwerking met Vodafone

Katja Poltavets11 apr 2022

Together we can! Over onze samenwerking met Vodafone

Hoogbezoek van Vodafone: Greatwaves heeft de status Specialised Reseller bereikt. We kregen een mooie trofee, maar wat houdt dit in? Je leest het hier. Lees meer

Samenwerking
Afbeelding bij artikel Wij zijn partner van Eurofiber

Katja Poltavets30 mrt 2022

Wij zijn partner van Eurofiber

Van glasvezelnetwerk tot zakelijk wifi. Voor jouw A tot Z zakelijk internet oplossing sloegen wij onze handen ineen met glasvezelleverancier Eurofiber! Lees meer

Kun jij wel een beetje Greatwaves gebruiken?

Super gaaf! Neem dan gelijk even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Voor ons is geen mission impossible! Bel ons op 050 211 24 69 of vraag meteen een offerte aan.

Neem nu contact met ons op

info@greatwaves.nl
050 211 24 69