Greatwaves ontvangt subsidie vanuit SNN en de Europese Unie

 
486194_aa721c70e33e4897bef0b151d46954f1_mv2.png

Woehoe! We mogen van de Europese Unie en SNN flink gaan innoveren. We maken met Greatwaves onze producten en diensten graag steeds beter. Hieronder leggen we onze snode plannen uit.

Sensor Based Smartbulding

giphy[1].gif

Vanaf dit jaar zijn we begonnen om onze wifi zenders nóg slimmer te maken door extra sensoren toe te voegen. We kwamen er achter dat onze wifi zenders best goed zijn in het verzamelen van data in een pand. Immers; ze hangen er toch :-)

Bezettingsgraad

Met ons eigen wifi storingsdashboard kunnen we zien hoe druk een pand bezocht word, immers als er veel mensen gebruik maken van het wifi dan mogen we er vanuit gaan dat er veel mensen in het pand zijn.

Gezondheid & veiligheid

Het project waarvoor we subsidie hebben gekregen zorgt er voor dat we aan onze eigen wifi zender een aantal sensoren kunnen toevoegen. Deze sensoren meten de kwaliteit van de lucht, lawaai en licht. Zo kunnen we panden gezonder, veiliger en duurzamer maken.

Productontwikkeling is super lastig!

Gelukkig werken we met een aantal partners samen die ons verder helpen. Zo kunnen we ons protype met elke revisie verbeteren. Daarnaast ontwikkelen we ons storingsdashboard verder en ontwikkelen we software om te zorgen dat de data op een juiste manier verzonden en ontvangen wordt.

Straks is het 2020

Vanaf 2020 worden bedrijven verplicht om Co2 regulerende maatregelen te nemen om hun carbon-footprint te verlagen. Greatwaves wil hieraan bijdrage aan doen; onze wifi zenders laten verbeterpunten zien waarmee het pand duurzamer kan worden. Zo kunnen we aangeven wanneer het licht nog brandt en waar de verwarming aan staat terwijl er niemand is. Dit is namelijk vet zonde.

Kom je op de koffie?

We doen dit omdat we het leuk vinden, en omdat we denken dat deze markt zich ontwikkeld. Toch zijn er maar weinig bedrijven écht vooruitstrevend in hun ambitie om duurzaam te zijn. Ben jij, ken jij, of werk jij bij een bedrijf waar duurzaamheid echt belangrijk is, naast dat het kosten scheelt? Kom dan gerust even op de koffie!

486194_b806efcff8164423b9a665ce0b4242f2_mv2.png
 
Wouter Zijlstra