Wifi bij het snelst groeiende bedrijf ter wereld: Catawiki

 

Wat is Catawiki?

Catawiki is een website voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Het is het snelst groeiende veilinghuis van de wereld (maandelijks 12 miljoen bezoekers). Ze organiseren wekelijks rond de 300 veilingen voor allerlei categorieën: van boeken en postzegels tot kunst en antiek. Hun kantoren bevinden zich in Nederland en Duitsland, maar ook in Spanje, Frankrijk, Engeland en Italië.

Het probleem

Het hoofdkantoor in Assen kampte met netwerkproblemen. Het wifi netwerk was onbetrouwbaar en langzaam. Skypen was bijvoorbeeld vaak niet mogelijk. Veel medewerkers waren al gestopt om wifi te gebruiken en moesten met hun laptop aan de vaste kabel zitten... Zeker niet ideaal bij een kantoor waar dagelijks 125 werknemers aan de slag zijn. De taak was aan Slimmer wifi om te kijken wat hier aan te doen was.

Op 27 mei stond een afspraak gepland met de CTO. Na een rondje door het pand werd het al snel duidelijk dat de wifi installatie van Catawiki niet meegegroeid was met het aantal werknemers. 

De installatie

Op 30 juni vertrokken onze mannen naar Catawiki om de klus te klaren. Dit leverde onderstaande kiekjes op.
Mooie roze netwerkkabels, daar word ik blij van :-)

De oplossing

Allereerst hebben we gezorgd voor een goede internetverbinding. Er werd een glasvezellijn opgeleverd die werd gecombineerd met een kabelverbinding. Mocht nu één van de verbindingen uitvallen, dan kunnen de medewerkers op kantoor gewoon door werken en gaat ook de telefonie gewoon door. Daarna hebben we alle bekabeling en stroom in orde gebracht. Uiteindelijk hebben we onze nieuwste Slimmer wifi-zenders geplaatst (24 stuks!) en zijn we aan het meten geslagen. Nu is overal goed bereik en een hoge snelheid. Precies zoals we het graag zien :-).

 
Puck Geytenbeek